Skip to content Skip to footer
Saxofoniste

Marijke Schröer

6C2B9969-2

De debuut-cd van het Nederlands Saxofoon Octet ‘Canto Ostinato’, die werd gepresenteerd in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam, kreeg lovende kritieken, evenals ‘No Filter’ van Saxyon, de debuut-cd van het Melisma Saxophone Quartet en ‘West Side Story’ opgenomen met violiste Gwendolyn Masin. 


Marijke voltooide haar master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Haar bachelor behaalde ze aan het Prins Claus Conservatorium bij Peter Stam.


Financiële ondersteuning van de Stichting Eigen Muziekinstrument maakte de aanschaf van haar baritonsaxofoon mogelijk en een cultuurbeurs van het Cultuurfonds voor die van een bassaxofoon.


Naast haar werk als saxofoniste is Marijke de artistiek leider van het Uitgast Festival te Lelystad, de hoofdprogrammeur van het Grachtenfestival Amsterdam en is ze werkzaam als adviseur voor het Fonds Podiumkunsten. 

Marijke Schröer

Biografie

Marijke Schröer, klassiek saxofoniste, gepassioneerd kamermuziek-musicus, programmeur, adviseur en entrepeneur. 

 

Als bevlogen kamermuziek-musicus maakt Marijke deel uit van het Melisma Saxophone Quartet, het Noota Saxophone Duo, het Nederlands Saxofoon Octet en vormt zij duo Saxyon met accordeoniste Ellen Zijm. Ze gaf onder andere concerten in Europa, China, Japan en Mexico en trad op in prestigieuze concertzalen als het National Center of Performing Arts Beijing, Izumi Hall Osaka, CCMAS Morelia, Concertgebouw Amsterdam, Utzon Center Aalborg en Casino Bern.

 

Marijke heeft opgetreden op tal van festivals, waaronder het Davos Festival (Zwitserland), het Grieg in Bergen Festival (Noorwegen), het EURO Chamber Music Festival Gdansk (Polen) en Festival Classique (Den Haag). Haar concerten werden opgenomen en uitgezonden door nationale radiostations in Nederland, Spanje, Mexico, Zwitserland en Denemarken. 

 

Verschillende componisten droegen composities aan haar op waaronder Bernard van Beurden, Ad Wammes, Koldo Pastor, Enrique Mendoza, Christian Lauba, Dolf de Kinkelder en Luis Aguirre. Daarnaast heeft Marijke inspirerende projecten opgezet waarbij ze het podium deelde met yogini’s, koren, dansers, acteurs en vele collega-musici. 

6C2B5526-3-small
noota
Jong & Internationaal

Ensembles

Marijke Schröer is als saxofoniste onderdeel van verschillende ensembles, waaronder het Melisma Saxofoon Kwartet en het Nederlands Saxofoon Octet.