Skip to content Skip to footer
Saxofoniste

Marijke Schröer

6C2B9969-2

Concerten gaf Marijke o.a. op het Grieg Festival
(Noorwegen), Davos Festival (Zwitserland), Izumi Hall
Osaka (Japan), Grachtenfestival (Amsterdam), City Proms (Leeuwarden), Bach-Festival (Dordrecht), World Saxophone Congress (Schotland), Centre for the Performing Arts Beijing (China), Opera House Guangzhou (China) ect.

Ook werd zij uitgenodigd om deel te nemen aan diverse internationale competities waar ze de finale bereikte zoals de TIM (Torneo Internazionale di Musica Verona) en de International Chamber Music Competition Osaka Japan. Met de laatste won ze zelfs een 4e plaats en een eervolle vermelding.

Masterclasses volgde Marijke bij onder andere Claude Delangle, Stefan Metz, Jean-Marie Londeix, Lars Mleklusch, Walter van Hauwe en Philippe Braquart.

In 2013 ontving Marijke een schenking van de ‘Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM), welke het mogelijk maakte een eigen baritonsaxofoon aan te schaffen. In 2014 won zij een donatie uit het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’.

Marijke Schröer

Biografie

Marijke Schröer begon met haar Bachelor aan het Conservatorium van Groningen (Prins Claus Conservatorium) bij Peter Stam. Daar beëindigde ze haar studie met een Cum Laude en vervolgde haar master in de internationale en befaamde saxofoonklas van Arno Bornkamp. In juni 2011 sloot zij daar met succes haar master af.

Haar activiteiten als saxofoniste zijn van afwisselende en indrukwekkende omvang. Zo verzorgde zij premières van verschillende (solo) composities waaronder ‘Worksong’ van Christian Lauba in bijzijn van de componist zelf.

Marijkes’ hart ligt bij kamermuziek en zij maakt dan ook deel uit van een groot aantal kamermuziek-ensembles: het Melisma Saxophone Quartet, Noota Saxophone Duo, NootaXL, SaxYOn, het Nederlands Saxofoon Octet en Swing Orchestra. Verschillende componisten hebben composities aan haar kamermuziek-ensembles opgedragen, waaronder Bernard van Beurden, Ad Wammes, Enrique Mendoza, Koldo Pastor en Jens Peter Möller.

6C2B5526-3-small
noota
Jong & Internationaal

Ensembles

Marijke Schröer is als saxofoniste onderdeel van verschillende ensembles, waaronder het Melisma Saxofoon Kwartet en het Nederlands Saxofoon Octet.