Het is al bijna weer zover: het Uitgast Festival 2019! Op 31 augustus en 1 september vult het prachtige Natuurpark Lelystad zich weer met een leuk publiek en fantastische musici! Het programma is te vinden op www.uitgast.nl. Programmering voor de derde keer op rij in handen van Marijke.

Na 5 jaar samen spelen is het moment dan bijna daar: de debuut-cd van het Nederlands Saxofoon Octet met daarop Canto Ostinato. Na concerten deze zomer op het Oranjewoud Festival, Festival Classique, Wonderfeel, Uitgast, Lindegrachtconcerten Alkmaar en het Grachtenfestival Amsterdam is het moment op 12 november dan eindelijk daar: de cd-presentatie in jawel, de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam! Kaarten zijn te koop op de website van het Concertgebouw. De cd komt uit onder het label Cobra Records.

Saxyon gaf in de zomer van 2019 een aantal prachtige, internationale, concerten. Zo waren zij te gast op het Euro Chamber Music Festival te Gdansk, Polen en gaven zij een concert op het Grieg Festival te Bergen, Noorwegen.

Melisma ging in 2019 een bijzondere samenwerking aan met violiste Gwendolyn Masin. Zij gaven een aantal mooie concerten samen in Zwitserland met een bewerking van de West Side Story. Een live-opname die hiervan werd gemaakt tijdens het GAIA-Festival zal binnenkort onder Naxos op Spotify verschijnen.

Het nieuwe jaar begon fantastisch met de Nieuwjaarsconcerten samen met het symfonieorkest Bern vanuit de Kursaal. Op het programma o.a. Bernstein & Gershwin.

Op 1 en 2 september 2018 vond het Uitgast festival plaats in Lelystad. Voor de 2e keer lag de programmering in handen van Marijke. Het was een erg geslaagde editie en dan ook veel lovende artikelen in o.a. de Flevopost.

In juni 2018 was het alweer zover: Melisma ging opnieuw naar China voor een concerttour aldaar. Ditmaal o.a. concerten in Xi’An, Haerbin en Jiangmen. Dit jaar volgen nog concerten in Zwitserland, Nederland en Spanje.

Op 10 november 2017 bracht Saxyon haar eerste cd NO FILTER uit. Een sprankelend visitekaartje met veelzijdig repertoire! De cd zal te bestellen zijn via het contactformulier op deze website, bij de cd speciaalzaak of via Bol.com. Kijk voor meer informatie vooral ook op de website van het label: 7 mountain records. 

20 jaar Guggenheim Museum Bilbao. ART & SCIENCE! Vorige maand reisde ik samen met het Nederlands Saxofoon Octet naar Bilbao om mee te werken aan de show ‘Chasmata’ ter ere van de 20e verjaardag van het Guggenheim Museum. Het was in alle opzichten een spectaculair concert!

Na jaren het podium gedeeld te hebben vonden Ellen en Marijke het tijd worden voor de eerste SaxYOn-CD. Via VoorDeKunst kregen zij maar liefst 106% van hun streefbedrag bij elkaar en kon de cd eindelijk werkelijkheid worden. Hij werd opgenomen in de Westvestkerk te Schiedam en komt in november dit jaar uit bij het label 7MNTN. Rond die tijd zal ook de cd-presentatie plaatsvinden; daarover op korte termijn meer informatie in de agenda.

De Mexicaanse componist Enrique Mendoza componeerde afgelopen jaar ‘Over Hunted’ voor bassaxofoon en tape. Het stuk werd gefinancierd met dank aan Fonds Podiumkunsten en opgedragen aan Marijke. Het is een fantastische compositie geworden die ondertussen al vele malen is uitgevoerd in zowel binnen- als buitenland.

Fantastische zomer samen met het Melisma Quartet en concerten in Mexico, Noorwegen en Zwitserland!

Goede recensie van het laatste concert door het Melisma Saxophone Quartet in Murten, Zwitserland!

Fantastische cd-resencie in het Spaanse klassieke-muziek tijdschrift ‘Clasica2′ over Melisma’s cd!

Leuke cd-recensies in het magazine ‘De Nieuwe Koers’ en op de website van componist Guillermo Lago waarvan drie stukken op de cd staan. Guillermo schrijft:

‘On the doormat today a very nice present: the new CD by the Melisma Saxophone Quartet with music by Bach, Grieg, Ligeti and Lago. The Melisma is a very international group (Netherlands, Denmark, Spain, Switzerland) and they all graduated from the Amsterdam Conservatory with Arno Bornkamp (and a bit with me as I take over the saxophone class three times a year). So we go back some time and I am always very happy to meet them and hear the group perform. David, Marijke, Henriette and Jonas have done a wonderful job, the recording is very crisp and transparent and full of musical depth and intelligence. Movements from Grieg’s  Holberg Suite, Bach’s Italian Concerto, Ligeti Bagatelles and finally three of my Ciudades (Córdoba, Sarajevo and Addis Ababa) : a wonderful opportunity to get acquainted with this lovely quartet.’

Leuke recensie van het concert van vrijdag 8 januari! SaxYOn speelde in het Mosterdzaadje te Santpoort-Noord een gevarieerd programma met o.a. de première Mystery of Mellon Udrigle gecomponeerd voor het duo door Joke van Dal-Kleijne.

Het Melisma Saxophone Quartet brengt haar eerste cd uit! Op de cd staan werken van Grieg, Bach, Ligeti en Lago en hij is o.a. bij mij te bestellen. Stuur me een e-mail en dan krijgt u te horen hoe hij bij u thuis op de deurmat valt. Veel luisterplezier!

Wat was het een geweldige zomer van uitersten met concerten op o.a. Noorderzon, de Zwarte Cross, Grieg Festival Noorwegen, Osana Kammer Fest Noorwegen en Musiksommer am Zürichsee Zwitserland.

Componist Bernard van Beurden draagt nieuwe compositie ‘Who Knows… Wer Weisz’ op aan SaxYOn. In november dit jaar volgt de première ‘So Many Roads’ van Ad Wammes; ook voor Ellen en Marijke gecomponeerd.

Het Melisma Saxofoon Kwartet heeft een cd opgenomen met zanger Meindert Talma over de legendarische Groningse kunstenaar Hendrik Werkman. De cd kreeg goede recensies in o.a. de Volkskrant en NRC. Live zal het geheel ook nog enkele keren te horen zijn, dus houd vooral de website in de gaten voor concertdata!

Melisma goes China! Midden april was het dan zover; een tour van 9 concerten in China van de National Centre for the Performing Arts Beijing tot het Opera House Guangzhou; wat een fantastische ervaring!